Een hogere productiviteit door te chatten met Slack
Slack.com is een chatplatform. Je kunt hiermee chatten met jouw directe collega’s of met collega’s van een andere afdeling. Het blijft in ieder geval altijd binnen een besloten groep. Door het gebruik van Slack wordt het gebruik van interne e-mails met bijna de helft verminderd. Daarnaast wordt een face-to-face afspraak vaak overbodig en is er sprake van veel meer transparantie binnen teams. Ook is er onder slack gebruikers sprake van eenvoudiger werk, leuker werk, en productiever werk. Voldoende redenen om chatten met Slack eens uit te proberen dus!
Snellere en betere communicatie
Slack bestaat nog niet zo heel lang, pas sinds 2014. Toch hebben ze het al voor elkaar gekregen om een half miljoen trouwe gebruikers te verkrijgen. En ze groeien nog hard door! Wij van Digital Inside hebben het platform getest en zijn zeer enthousiast! Niet alleen is chatten met slack sneller dam e-mail, het is ook een stuk informeler en vrijblijvender. De lijnen blijven kort en het is ideaal wanneer je bijvoorbeeld in teamsverband aan een groepsproject werkt. Je kunt dan een groepschat beginnen. Ook valt het op dat het een stuk laagdrempeliger is. De communicatie verloopt dus vaak sneller en gemakkelijker. Dit resulteert in een fijne groepsdynamiek, meer ideeën en een beter eindresultaat.
Hoe werkt Slack?
Het is heel simpel. Je begint met het invullen van je e-mailadres en dan klik je op ‘create a new team’. Vervolgens krijg je een 6-cijferige code. Deze kan je invullen in het vervolgscherm. Kies een naam, kies een wachtwoord, kies een groepsnaam en kies een webdomein. Nu ben je klaar om anderen uit te nodigen voor je groep, en klaar is kees! Je kunt nu chatten!
Wat betekenen de opties in het menu?
- General: met deze optie kun je praten met het gehele team. Je hebt de mogelijkheid om zowel bestanden als links aan een post toe te voegen. Ook kun je feedback geven aan elkaar.
- Random: deze optie is wat informeler en hier kun je praten over zaken die niet over werk gaan. Slack.com zegt zelf: leuk voor flimflam, faffing of hodge-podge. Bestanden toevoegen is ook mogelijk in deze optie.
- Direct messages: deze optie is bedoeld om 1 op 1 berichtjes te sturen naar anderen.
- Invite people: hiermee is het mogelijk om meer deelnemers uit te nodigen.
Wanneer je andere apps gebruikt zoals Wunderlist, Trello, Google Drive, TeamInk of Dropbox dan kun je deze apps met Slack koppelen. Het fijne hieraan is dat je dan alles overzichtelijk houdt. Wanneer je dus bijvoorbeeld een bestand upload in Slack, kun je deze later weer terugvinden in Google Drive. Ideaal!
Tip: Ben je van plan om Slack te gebruiken in je browser? Onthou dan dat je alleen meldingen ziet als je ook daadwerkelijk bezig bent in je browser en deze open hebt staan. Wil je echter geen bericht missen? Dan kun je beter de app downloaden om altijd op de hoogte te blijven!
Kosten voor Slack
Het chat platform kost niets. Je kunt dus gratis chatten. Echter is er ook een betaalde versie waarmee je meer uit het programma kunt halen. Voor de standaardversie betaal je $6,67 per gebruiker per maand. Als extra feature krijg je dan de beloptie. Voor de plusversie betaal je $12,50. Aanvullend krijg je dan nog extra geheugen. Heb je dit allemaal niet nodig? Gebruik dan lekker de gratis versie en geniet van alle voordelen!